Wat is deurbeslag?

Als je aan deurbeslag denkt dan denk je direct aan deurstoppers, schuifdeurgrepen en deurklinken. Maar wat is deurbeslag nu precies en wat kan je ermee? Tamelijk makkelijk uitgelegd is deurbeslag alles wat je na het schilderen aanbrengt of monteert op je deur of deurpost. Waar moet je dan aan denken? Dit kunnen bijvoorbeeld deurbellen zijn of huisnummers. In dit artikel vind je meer over deurbeslag.

Voor welk materiaal kies ik bij mijn deurbeslag?

Je vindt deurbeslag in verschillende materialen en het aanbod is erg groot wat dat betreft. Materialen die bij de bouwmarkt en online beschikbaar zijn, zijn onder andere RVS, brons, messing, aluminium en in mat nikkel. Ieder materiaal heeft dan ook zo zijn voordelen. Een voordeel van messing of RVS is dat het erg stevige, onderhoudsarme en kras vaste materialen zijn. Heb je een strak en gaaf interieur kies dan voor aluminium deurbeslag met een zwarte uitvoering. Ben je meer een klassiek type die graag oudheden wilt terugbrengen in het interieur? Dan is antiek brons of messing een erg goede optie.

Deurbeslag aanbrengen bij je buitendeur

Deurkrukken– en schilden die je monteert aan de buitendeur moeten niet alleen weerbestendig is. Ook het weren van inbraak is een belangrijke functie van dit deurbeslag. Zo herken je een deurkrukset aan het veiligheidsbeslag. Wat betreft het schild, dat geeft ruimte aan de cilinderslot, in plaats van een normaal slot. Het deurschild is bovendien erg dik zodat de cilinder hierin wegvalt. Een inbreker kan daardoor de cilinder onmogelijk met een tang vastpakken en breken. Ideaal dus om inbrekers te weren.

Monteer een brievenbus voor je deur

Als je het over deurbeslag hebt dan vallen brievenbussen daar ook onder. In het geval van een voordeur is die meestal voorzien van een brievenbus. Er zijn in principe twee soorten brievenbussen. Namelijk een losse brievenbus en een brievenbus met een klep in je voordeur. Wat zijn de voordelen van deze twee soorten brievenbussen? Bij de brievenbus met klep hoef je niet naar buiten om de post te ontvangen. Maak je je zorgen dat er toch door de klep komt? Geen zorgen, want je kan het tochtvrij maken met een borstel of gesloten klep. Je vindt dit soort brievenbussen in allerlei soort en maten in de bouwmarkten en online. Als je een huis hebt met een lange oprit, dan is de losse brievenbus een uitstekende keuze. Plaats de brievenbus aan het begin van de oprit of monteer het aan de voordeur. De brievenbus komt met een slot, zodat alleen jij het open kan maken.