Een betere verlichting, een beter interieur

Zeker in de afgelopen 9 maanden is een ding duidelijk geworden. Een fijn interieur maakt je leven een stuk plezieriger. Zeker nu we door de pandemie allemaal veel meer thuis zitten. Het is ook niet gek dat dit jaar ontzettend veel Nederlanders aan hun huis gingen klussen. Al het geld dat anders in vakanties gestopt wordt ging nu naar verbeteringen van de woning. Maar naast nieuwe meubelen of een frisse lik verf is een ander heel belangrijk element van je inrichting de verlichting. Zeker tijdens de donkere winterdagen kan je verlichting de sfeer in het huis maken of breken. In dit artikel bespreken we een paar tips en tricks voor een betere verlichting in je woning.

Zacht warm licht

Fel licht in je woning maakt het er niet gezelliger op. Wit, fel licht zoals je het vaak ziet van bijvoorbeeld tl-buizen zal het er niet gezelliger opmaken en ook zie je als er bijvoorbeeld wat vuil is het veel meer. Kies dus voor zacht, warm oranje licht. Ook is het een goed idee om in sommige kamers een dimmer te installeren. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer waar gedimd licht niet alleen een romantische sfeer creëert maar ook het in slaap vallen makkelijker maakt. Ook in de woonkamer is het logisch om voor een dimmer te kiezen. Als je in de avond op de bank ligt is het fijn om met gedimd licht een film te kijken.

Ga voor kaarsen

Je hoeft natuurlijk helemaal niet altijd elektrisch licht te gebruiken om je woning te verlichten. Je kunt ook gewoon een aantal mooie kaarsen aansteken. Zeker in de winter zorgt dit voor een knusse, romantische sfeer. Daarnaast is een van de beste manieren waarop je elektriciteit kunt besparen het gebruiken van kaarsen.

Creatieve verlichting

De standaard verlichtingskleuren zijn natuurlijk wit en geel/oranje. Maar je kunt de verlichting in je huis ook een creatieve twist geven. Denk aan het gebruik van een LED strip, ofwel RGB verlichting. Door een dergelijke ledstrip te plaatsen kun je ook blauwe en groene verlichting in de kamer hebben. Het is een uitstekende verlichtingsoptie wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt. Ledverlichting is tijdens de kerst ook heel leuk. Of als er een feestje is met oud en nieuw. Door het goed plaatsen van led strips kun je je huiskamer ook meer een designer uitstraling geven. Je kunt natuurlijk op elk moment ook de lichtkleur veranderen.