Spotlight op accent- en taaklampen

Accentverlichting speelt een cruciale rol in elk ruimteschema en is een briljant, multifunctioneel ontwerptool. Te vaak worden lampen over het hoofd gezien en zijn ze het ontbrekende stuk in een ruimte zonder inhoud. Of je nu een gebied moet markeren of afbakenen, diepte en drama moet toevoegen, een knus gevoel moet geven of omgekeerd, een gevoel van ruimte moet toevoegen… de lijst gaat maar door – je geheime ontwerpwapen bestaat uit veel lichten en lampen.

Elke kamer heeft lagen van alle 3 soorten verlichting nodig: 1) Bovenlichten, die verzonken, hangend of kroonluchters zijn. De sleutel is om een ​​combinatie te hebben, idealiter op verschillende hoogtes en allemaal op dimmers. Vermijd koste wat het kost alleen inbouwspots. 2) Taaklampen zijn uw functionele lampen zoals bureaulampen of spiegellampen in de badkamer. Ze zijn praktisch, maar zullen uw ‘leven’ in uw huis zo goed maken dat u zich afvraagt ​​hoe u zonder hen hebt geleefd. 3) Accentlampen zijn decoratieve lampen die je op de vloer, muren en elk plat oppervlak moet plaatsen. Ga dan achteruit en kijk hoe de kamer tot leven komt, gloeiend van karakter en diepte.

Een mooi verlichte kamer is volledig transformatief en je kunt hem gebruiken om de sfeer van de kamer gedurende de dag te regelen. Beschouw accent- en taakverlichting als een kenmerk op zich – de ‘sieraden’ en het statement-stuk in hun ruimte, zoals een lamp van rookglas of een touwlamp.

Bij het team van Lampenhuis hebben we de regel voor het interieurontwerp om minimaal 8 lichtbronnen per kamer te hebben en deze lage wattages te behouden voor een lichtversterkende maar niet heldere sfeer. Dus leg je accentverlichting op elkaar voor een interessanter en mooier huis en vooral omdat we het licht nodig hebben in deze tijd van het jaar, waarin we nog steeds wachten tot de zon terugkomt!

Belangrijke website’s